Vatsassa vellovan hermostuneisuuden ja odottavien tunteiden kera asteli KaLPa kauden 2016 ensimmäiseen Kuntsari-peliinsä toukokuisena tiistai-iltana. Infernaaliseen jännitykseen oli erittäin hyvä syy – KaLPan debyytti 2. divarissa ja vastassa ykkösdivisioonassakin esiintynyt Tieto Pesis.

Edeltävä tulokaskausi Pääkaupunkiseudun Kuntopesiksessä sujui paremmin kuin jokaisen pelaajan toiveet ja odotukset yhteensä: 9 peliä, joista 8 voittoa ja yksi äärettömän tiukka tasuri. Tämä viime syksyinen 3. divarin ykköspytyn nappaaminen suorastaan velvoitti KaLPa-perhettä nousemaan kovatasoiseen 2. divariin. Ja sinnehän lähdettiin hyvin nöyrinä sillä mentaliteetilla, että haalitaan ainakin rutkasti lisää pelikokemusta ellei muuta.

Peli starttasi hyvinkin tutusti, kun kapteeni Flamingo Wasenius hävisi tyylilleen uskollisesti hutunkeiton. Mailat olalla joukkue asteli siis kaarelle ”Lortto”-huudahduksen vielä raikuessa ilmassa. Jokeri José Heino sai hoidettua itsensä kärkenä kentälle, mutta sittemmin hienosti rakennettu peli sakkasi harmittavien merkkivirheiden takia. Kakkospesä ruuhkautui niin pahasti, että nopeista pillikintuistaan tunnettu Seniori Grönroos menetti pesäturvansa ja joutui palaamaan kotipesään. Peli saatiin kuitenkin rullamaan ja juoksutili auki, kun parin täräyttävän kotiutuksen jälkeen pallo pomppi vielä suotuisasti nokkospusikkoon, suoden KaLPalle muutaman juoksun lisää. Ulkokentälle marssittiin siis hyvä pöhinä päällä! Vastustajan äärettömän taidokkaat yritykset saatiin vesitettyä lukuisilla kopeilla, joista useat napsahtivat suoraan 3-vahtina imuroineen Pirkele Kärkkäisen räpylään. Ensimmäinen vuoropari päättyikin KaLPan johtaessa hieman yllättävästi lukemin 1-5.

eriksKotiintuloaika, à la Flamingo Wasenius.

Toinen sisävuoro alkoi takkuisesti. KaLPa ei meinannut saada pyttyyn millään samaa törinää kuin hetkeä aiemmin. Yritys toisensa jälkeen kaatui joko hutiin tai laittomaan lyöntiin, ja ainoa takuuvarma onnistuja mailan varressa tuntui olevan olkapäävamman takia jokerina pelannut Rajis Raappana. Ja vielä kun Koutsi Pyrrön älytön kolmosrajapuhkaisu ponkaisi kentän laidalla törröttävästä Lehmuksesta bumerangina takaisin kentälle, oli koko joukkue sen verran yllätetty, että toinen sisävuoro toi KaLPalle vain yhden juoksun lisää. Seuraavaksi onni potki vuorostaan vastustajaa, kun pallot pomppivat harhaheitoilla useasti lepikköön. Ja lisää juoksuja sateli, kun vastustajan ”raskaan sarjan” moukarit murjoivat painavia pommeja neliömetrin tarkasti pitkin KaLPan ulkokenttää.

Takaa-ajoasemasta (14-6) KaLPa lähti kuitenkin vielä kerran lannistumatta rakentamaan peliään – ja saikin paineettomana puristettua 3 juoksua lisää Tiedon ulkokentästä hyvien suoritusten saattelemana. Erityismaininnan näistä ansaitsee Flamingo Waseniuksen näpäytys, jolla joukkueen kapteeni sai vihdoinkin tuotua siippansa Koutsi Pyrrön koukulla kotiin!

IMG_4765

Vaikka peli päättyikin harmillisesti 14-9 tappioon, oli fiilis silti korkealla, kun joukkue onnistui altavastaajan roolissa laittamaan kovatasoiselle vastustajalle kapuloita rattaisiin!

Tänään vastustaja oli meitä kokonaisuutena etenkin lyöntipelissä selvästi kovempi.Vastaavia moukareita hädin tuskin näkee ykköspesiksessäkään, joten saamme olla kaikinpuolin tyytyväisiä peliesitykseemme. Todistimme kuitenkin itsellemme, että pystymme pelaamaan kakkosessakin hyvällä tasolla, joten tulossa on sopivan haastava pesiskesä.


IMG_4769Jaffamerkit pokkasivat Rajis Raappana taidokkaasta jokeroinnista sekä Pirkele Kärkkäinen kokonaisvaltaisesta onnistumisesta.


KaLPan seuraava peli pelataan Käpylässä torstaina 26.5 klo 18. – Tervetuloa kannustamaan, sillä meillä pelataan aina tunteella!


Gallerian kuvat: Mia Merger

[maxgallery id=”293″]

Pin It on Pinterest

Share This