KaLPan härkäviikko pääkaupunkiseudun kuntopesiksessä jatkui keskiviikkoiltana Hypetystä vastaan. Edellisen illan ja päivän aikana KaLPan sairaslomalista oli saanut jatkoa Seniorin sekä Mr. Burnin vammoista.

Seurajohto oli kuitenkin hereillä ja kapteeni Flamingo Waseniuksen puhelinrumba tuotti tulosta juuri ennen siirtoikkunan umpeutumista. Illan peliin saatiin try-outille vahvistuksia itärajalta – Lappeenrannan Keke ja Nico, eli kalpamaisemmin ”Iskä ja Poika” esiintyivät edukseen ja kaksikolle esitettiinkin jatkopahvia heti ottelun jälkeen.

Synkkä ulkovuoro

Itse ottelussa KaLPa oli ulkopelissä suurissa vaikeuksissa. Hypetys sai ensimmäisellä sisävuorollaan aikaiseksi kaksi juoksua, jotka molemmat KaLPan ulkokenttä lahjoitti harhaheitoilla. – Ensin ykköseltä, sen jälkeen kotiutustilanteessa. KaLPan ulkopelin heikkoudesta kertoo se, että Hypetys sai aikaan kaksi juoksua, ilman ainoatakaan ykköstilannetta koko vuorossa.

Piinaavan alun jälkeen KaLPa pääsi kokeilemaan sisäpelin toimivuutta. KaLPa rakenteli palottoman ajolähdön, josta saatiin kirittyä kolme juoksua. Näin ollen ensimmäisen vuoron jälkeen tilanne oli heikosta alusta huolimatta yhden juoksun verran KaLPan pussiin.

IMG_0073KaLPalaiset saivat raapia kypäräänsä urakalla tänä iltana.

Ykköspalojen piinaama

KaLPan ulkopeli oli flegmaattisen sekavaa. Sama epävarmuus heijastui myös sisäpeliin. KaLPan kahdeksas kuolemansynti, ykköselle palaminen, oli vähällä viedä sisun kaulaan koko joukkueelta. Koko kauden lähes järkiään kaksi kolmesta palosta on syntynyt ykköspesälle. Tässä pelissä tilastot olivat ehkä synkimmillään kolmannen sisävuoron aikana tilanteessa 4-4, kun KaLPalla oli mahdollisuus ratkaista ottelu tasoittavallaan juuri ennen ajan päättymistä. Viiden lyöjän aikana tulleet kolme ykköspaloa olivat liikaa. Vuoro oli kuitenkin sen verran nopea, että molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen vielä kokeilemaan sisäpeliä.

IMG_0085Jossain vaiheessa ehti naurattamaankin.

Kivireki lähtee liikkelle…

Viimeiseen ulkovuoroon KaLPa teki taktisia muutoksia, jotka saivat koko ottelun ajan nuhaisesta nenästä kärsineen ulkopelin loistamaan kuin Petterin nenänpään jouluaattona. Tämän ruosteisen kivireen vetäjäksi ilmoittautui Kuiskaaja Kylä-Kause, joka otti ulkopelimoottorin paikan ykkösvahdin tontilta. Kulkuset vain kilisivät kun Kuiskaaja alkoi latoa paloja taululle kuin tontut pukin rekeen lahjapaketteja.

Tehokas ulkovuoro nostatti henkeä KaLPa-leirissä ja viimeiseen tasoittavaan sisävuoroon päätettiin ottaa villasukat pois mailan päältä. Yhtä juoksua hakenut KaLPa rakensi välittömästi ajon Pojan pingottua pitkin kenttää Koutsi Pyrrön siirrellessä nuorukaista kaksi väliä peräkkäin. Ulkokentän yrittäessä paloa ykköselle edenneestä Koutsista, karkasi pallo ojaan ja Poika oli tuoda samantien voittojuoksun. Mutta kalpalaisten epäonneksi pallo ei vierinyt tarpeeksi kauas ja veitsi kurkulla pelannut Hypetys sai ensimmäisen palon taululle.

IMG_0167KaLPan voittojuoksu oli jo lähellä Pojan karatessa harhaheitolla kotiin. Vielä tällä kertaa Hypetys pystyi torjumaan KaLPan hyökkäyksen.

…eikä meinaa pysähtyä millään

Seuraavaksi asettui mailan varteen edellisessä vuorossa kivireen hyvään vauhtiin saanut Kuiskaaja, joka ensimmäisellään saatteli Koutsin kakkoselta kolmoselle ja löi toisellaan pallon vastustamattomasti merkkaamattomana kolmoskopparin eteen, jonka saattelemana Koutsin oli helppo karata voittojuoksu kotipesään.

Sankaritarinoita kirjoitetaan niillä hetkillä kun pukin reki jumittuu lumihankeen ja koko joukkueellinen lapsia odottaa paketteja jännityksestä turtana. Kuiskaaja kirjoitti tänään oman nimensä tähtiin.

IMG_0129Kuiskaaja Kylä-Kause tuulettaa illan viimeistä paloa.

Illan ehdoton hahmo oli siis Kylä-Kause, jonka suvereeni vastuunkanto sai vauhtia kivirekeen silloin kun sitä eniten tarvittiin. Tämä profiilinnosto palkittiin Jaffamerkillä. Myös uudet idän vahvistukset ottivat oman tonttinsa joukkueessa mallikkaasti. KaLPan ottelut jatkuvat torstaina viikon kolmannella ottelulla  EMP:tä vastaan.

Pin It on Pinterest

Share This