Ei löytänyt Koutsi vielä maanantai-iltapäivänä kasseja autoon pakatessaan pisteitä KaLPan pelikasseista. Unohtipa tuo ryökäle ajatuksissaan vieläpä sen kassinkin varaston nurkkaan, jossa oli viime syksyn päättäjäisissä joukkueelta lahjaksi saatu merkkiviuhka.

Tosin siinä vaiheessa kun kasseja purettiin iltamyöhällä pelien jälkeen takaisin varastoon, oli kassien pohjalle tipahtanut tuplapisteet. Korkoa korolle -periaatteella kasvatettu pistepussi oli seurausta Käpylän Urheilupuistossa pelatun pääkaupunkiseudun sekasarjan kakkosdivisioonan tuplapeli-illasta.

KaLPa – KS-Players, 11-3

Illan ensimmäinen koitos käytiin KS-Playersia vastaan. KaLPa aloitti ottelun ulkokentällä ja ensimmäisessä ulkovuorossa nähtiinkin ensimmäisen – ja toivottavasti viimeisen kerran ilmiö, että vastustaja oli lyönyt neljä lyöntiä, joista kaikki olivat laittomia ja heillä oli jo saldona yksi juoksu. Tämä oli mahdollista kotipesän takana rehottavan sademetsän tapaisen kasvuston takia, jossa ilmeisesti elää pallonsyöjäkasveja. Sen verran usein ja pitkään palloja etsittiin samasta lepikosta puolen joukkueen voimin. Myös matalalta silmiin kimmeltävä aurinko, vahinkoväärät sekä keväistä kynnöspeltoa muistuttavat kenttäolosuhteet saattoivat auttaa tämän ihmeen tapahtumisessa.

Kovissa liemissä kyllästetyt kalpalaiset eivät tästä hätkähtäneet – tuskin edes ehtivät tajuamaan tilannetta kun olivat jo latoneet taululle kolme juoksua ensimmäisessä sisävuorossaan.

Ensimmäisessä vuoroparissa neuvoteltiin joukkueiden välillä myös etuajo-oikeuksista, että tuleeko kotipesään juoksevan putkimiehen osata väistää kolmion takaa eteen ajavaa lukkaria (voin kertoa, että ei muuten tarvitse). Putkimiehestä osuman saanut, sekä silminnähden törmäilystä tuohtunut vastustajan lukkari sai KaLPalta lohdutukseksi jääpussin, mutta peliä hän ei pystynyt enää jatkamaan. Tämä ei sen kummemin vaikuttanu KaLPan peliin, vaan peli rullasi niin sisällä kuin ulkonakin hyvin kivuttomasti.

Lopputulemaksi tunnin pelin päätyttyä tarkentui juoksulukemat 11-3 KaLPalle. Edellisten #jaffamerkkien ansainneiden salaliiton takia pistepussin pohjalta ei löytynyt yhtään fyysistä jaffamerkkiä, joten Koutsi jakoi tällä kertaa ”virtuaalijaffat” vastustajan ulkopeliä tunnollisesti sotkeneelle Murmeli Suramalle, sekä sisällä hullunhuikeilla prosenteilla tilanteita tehneelle Sähäkkä Maliselle.

EMP – KaLPa, 9-15

Edellisen pelin jälkeen tunnin lepovuoron jälkeen KaLPa asteli jälleen kiilaan Käpylässä. Tällä kertaa vastaan asettui viime vuonna syksyn viimeisessä pelissä KaLPalle kovan nuhan aiheuttanut EMP. Vaikka ottelussa kapteenin virkaa toimittaneen Seniori Gröönroosin huttu ei aloituskiilassa keittynyt ihan toivotulla tavalla, oli talven aikana hautuneet käärmekeitot luoneet vastamyrkyn kalpalaisten geeneihin, eikä EMP päässyt aiheuttamaan juurikaan nenän kutinaa kummempaa kalpalaisten olotilaan.

Ensimmäisessä sisävuorossa KaLPan kärki rakenteli palottoman ajolähdön, josta peliin mukaan tullut Koutsi Pyrrö nasautti aloitusjuoksun polttaen samalla itsensä ykköselle. Tästä eteenpäin KaLPan sisäpeli rullasi paremmin kuin Asikkalan kuuluisat rattaat ja tilanteita luotiin liukuhihnalta koko joukkueen voimin. Erityisen onnistunutta oli lyöntikierrosten vieminen aina loppuun saakka, eikä kauden ensimmäisessä pelissä ilmenneitä neljän lyöjän sisävuoroja enää nähty.

Kenttäolosuhteet olivat haastavat molemmille joukkueille ja tämä korostui etenkin ulkopelissä. Molemmin puolin ulkopelissä pomppineet maapallot sekä kotipesätyöskentelyä vaikeuttava auringonpaiste olivat aiheuttaa viimeisessä ulkovuorossa jännityksen hetkiä kun kolmannen palon tekeminen alkoi hieman jännittää kalpalaisia. EMP teki puolet juoksuistaan viimeisessä vuoroparissa pääosin kalpalaisten räpylöiden, pottuvarpaiden tai pomppujen kautta. Lopulta kentän laidalla tänään kelvollisesti tuominnut seeprapaita vihelsi kolme pitkää pelin loppumisen merkiksi ja KaLPa sai huokaista helpotuksesta.

Koko joukkue pääsi osallistumaan tehoihin ja sisäpelissä etenkin nähtiin hyviä suorituksia laajalla rintamalla. Kärkeä pyörittäneet José Heino, Mikko Linna ja Sähäkkä Malinen rakentelivat tehokkaasti tilannetta kotiutusosastolle, joilla oli helppo homma palottomissa tilanteissa nostella tavaraa kassahihnalle. Kauppareissulle mukaan lähteneiden Mia Mergerin – eikä jaffamerkin arvoisesti tuulikaapissa häärineen Kyklooppi Simolan – tarvinnut tyhjin käsin kotiin lähteä, sillä tulokkaat hoitivat omat roolinsa mallikkaasti. Myös vinkkarin varteen kirjaimellisesti puskista ilmestynyt Kikka Mikkonen rytmitti kivasti KaLPan pistekoneen kilinää ilta-auringon laskiessa Käpylän mäntyjen taakse.

Tänään oli hieno profiilinnosto sisäpelissä edellisestä ottelusta. Onnistumisisa tuli koko joukkueen voimin molemmissa peleissä. Ulkopelissä olosuhteet tekivät pelaamisen haastavaksi, mutta selvisimme kuitenkin kotiin näiltä markkinoilta hymyssä suin ja pussit täynnä pisteitä – TUPLAPISTEITÄ.

Seuraavana KaLPa kohtaa kevätkierroksen viimeisessä ottelussaan PuMu:n 13.5.

Pin It on Pinterest

Share This